Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионската лига се завръща с двубои в Манчестър и Торино

Манчестър Сити и Реал ще изиграят реванша на "Етихад" от 22:00 часа.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С двубоите от осминафиналите Манчестър Сити – Реал (Мадрид) и Ювентус – Лион Шампионската лига се завръща след петмесечна принудителна пауза.

"Гражданите" спечелиха с 2:1 първия двубой на "Сантяго Бернабеу" и направиха сериозна крачка към класиране в следващата фаза в Лисабон.

Реал обаче не е за отписване по много причини. Отборът е спечелил последните си 7 мача като гост на 1/8-финалите в Шампионската лига. Освен това испанците осем пъти са отстранявали английски отбори в мачове на елиминации от 12 подобни сблъсъка. Един от тези отстранени тимове беше именно Манчестър Сити на полуфинала през 2016 година.

От друга страна обаче Белия балет само веднъж в историята е успявал да се класира напред, след като е загубил първия мач у дома. Това се случва през далечната 1971 година във вече несъществуващия турнир за Купата на носители на национални купа срещу австрийския Вакер (0:1 и 2:0).

Ювентус загуби във Франция с 0:1 и ще трябва да навакса довечера в Торино от 22 часа наше време.

Треньорът на домакините Маурицио Сари не може да използва довечера контузените Матия де Шилио и Дъглас Коста. Пауло Дибала пък остава под въпрос, тъй като доскоро лекуваше контузия в бедрото и не е ясно дали ще бъде максимално възстановен.

За Руди Гарсия и неговия Лион големият проблем ще бъде липсата на игрови опит, след като Лига 1 беше спряна през март.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна