Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националните отбори по голф със злато и сребро от европейското

Участниците в пресконференцията (от ляво-надясно): Магдалена Борисова, Виктория Георгиева, Виктория Пеловска, Станко Маринов, Кристиян Цветков и Денис Стайков.
Снимка: Любомир Тодоров

Мениджърът на националните отбори на България по голф Станко Маринов разказа подробности за спечелената титла от жените на European Ladies Team Shield Championship и сребърните медали на същото европейско първенство в Правец.

Той оцени високо играта на дамите, които бяха в състав София Селдемирова, Магдалена Борисова, Виктория Пеловска и Виктория Георгиева.

„Този турнир за развиваще се в голфа нации се провежда от 2015 година. Досега България е печелила сребърни и бронзови медали, но златното отличие е първо за нас. Маги Борисова в решаващия последен мач показа невероятно стабилна психика и лъвски характер и донесе титлата“, разказа Маринов.

Той похвали и мъжкия отбор, в който най-добрият състезател Райан Стайков е само на 20 години. Останалите в тима са Денис Стайков, Любомир Тушев и Кристиян Цветанов. Те останаха на косъм от титлата във финала срещу Полша.

Маринов подчерта и ролята на старши треньора на състава – шотландеца Скот Голди, за израстването на всички състезатели в последно време.

Чуйте какво каза още Станко Маринов пред БНР.



Той допълни, че амбициите му са догодина жените да играят на същинското европейско първенство, а мъжете да се преборят за място в шампионата в Дивизия 2 , който ще се проведе в Правец.

Борисова сподели че е щастлива, че е успяла да спечели решителния мач срещу полякинята. Доволна е, че е показала силна психика и е донесла първото място на България.

Ето още от Магдалена Борисова за мача и за амбициите ѝ в световната ранглиста.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна