Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тройка на Кайл Кузма прекъсна негативна серия на Лейкърс

Кайл Кузма току-що е изстрелял победната тройка.
Снимка: БТА

Отборът на Лос Анджерис Лейкърс спечели драматично над Денвър Нъгетс със 124:121 в поредна среща от редовния сезон на НБА в Орландо, Флорида.

„Езерняците“ поведоха с пет точки на почивката след добра игра, но позволиха на съперника да се завърне в мача в следващите две части. Около четири минути преди края на редовното време отборът на Франк Вогел изоставаше с пет точки, но тройка на Дани Грийн върна Лейкърс обратно в двубоя. 

При 121:121 и последно владение за Ел Ей, Антъни Дейвис намери Кайл Кузма на тройката, който не пропусна 00.4 сек преди сирената, за да донесе успеха за лидерите в Западната конференция. Съставът спря серия от три поредни поражения, след като си гарантира първото място на Запад.

Героят Кузма завърши с 25 точки и шест борби, а звездите на тима Леброн Джеймс и Антъни Дейвис вкараха съответно по 29 и 27 пункта, като Леброн добави 12 асистенции, а Ей Ди – шест борби и пет асистенции. 

За Нъгетс най-полезен беше Пи Джей Доузиър с 18 точки, като цели осем баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив, а отборът стреля над 58% от полето, но в крайна сметка отстъпи.

В следващите си мачове Лейкърс играят срещу Сакраменто Кингс, а Нъгетс излизат на паркета срещу градския съперник на Лейкърс – Клипърс.

Останалите резултати:

Финикс Сънс – Оклахома Сити Тъндър 128:101

Юта Джаз – Далас Маверикс 114:122

Милуоки Бъкс – Торонто Раптърс 106:114

Маями Хийт – Индиана Пейсърс 114:92.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна