Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер Маями подписа с Матюиди

Блез Матюиди напусна Ювентус.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Интер Маями подписа със световния шампион с Франция Блез Матюиди, който пристига в тима от Мейджър Лийг Сокър със свободен трансфер след напускането си на Ювентус, съобщиха от пресслужбата на американския клуб и се похвалиха, че той ще бъде единственият световен шампион в МЛС.

Договорът на полузащитника с италианския шампион бе прекратен в сряда по взаимно съгласие. Той изигра 45 двубоя за „бианконерите“ във всички турнири миналия сезон и бе част от състава, спечелил шампионската титла на страната за девети пореден сезон. 33-годишният халф ще се събере отново с бившия полузащитник на Пари Сен Жермен Дейвид Бекъм, който е съсобственик на Интер Маями.

„Не мога да бъда по-щастлив да приветствам моя приятел Блез в Интер Маями. Той е надарен футболист, и страхотен човек. Да разполагаме със световен шампион от качеството на Блез в нашия нов отбор е толкова вълнуващ момент – за нас като собственици, и за феновете ни“, каза в свое изявление бившият капитан на Англия Бекъм.

С 84 мача за националния отбор, Матюиди беше част от тима, станал световен шампион през 2018, и игра във финала, когато Франция надви Хърватия с 4:2. Той изигра и 150 двубоя за Сент Етиен между 2007-2011, преди да премине в ПСЖ, където спечели четири пъти Лига 1. Интер Маями подновява своята дебютна кампания в МЛС на 22 август срещу Орландо Сити. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна