Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По график върви ремонтът, заради който Шумен и Търговище са без вода

4
Снимка: Радио Шумен

Ремонтите по главния водопровод, заради които днес жителите на Шумен, Велики Преслав, част от Търговище и селата в двете области, са без вода, връви по график. Очакванията са водоподаването да бъде възстановено малко след полунощ. 
Две от авариите по магистралния водопровод бяха отстранени малко преди обед, каза управителят на ВиК-Шумен Жанета Панайотова:
"В помпена станция 1300 също ремонтните дейности засега вървят по график. Нямаме изоставане. Малко ни затрудняват останалите две проблемни зони под моста на Хан Крум. Убедена съм че ще успеем! Колегите хвърлят максимални усилия, така че в ранния следобяд тези две проблемни зони да бъдат отремонтирани"
Аварийните екипи на ВИК-Търговище отстраниха една от авариите, съобщи управителят на водоснабдителното дружество инженер Явор Миланов 
"В 30-а шахта заварката е направена. В 22-ра шахтата се надявам да започнем да заваряваме. Засега вървят нормално нещата".
Очакванията са ремонтите да приключат до 18 часа, след което да започне пълненето на системата и около 1 часа тази нощ водата да бъде в домовете на хората

Три са основните места, по които се работи днес – „Помпена станция 1300“, в района на Хан Крум и в местността „Пастирка“. Общо 4 са авариите в района на Хан Крум, а две от тях вече са отстранени. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна