Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хайко Маас: Ще наложим санкции, ако Русия се е опитала да убие Навални

Хайко Маас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ще има дипломатически отговор в случай, че разследването на болестта на руския опозиционен лидер Алексей Навални се окаже "опит за убийство по инициатива на държавата", заяви в петък германският външен министър Хайко Маас.

Според него Германия няма да се поколебае да наложи допълнителни санкции срещу Русия, ако бъде установено, че руски държавни структури стоят зад отравянето на опозиционера на Кремъл.

Маас също така информира пресата, че Навални, който в момента се лекува в Германия, е в стабилно състояние и че болестните му симптоми отслабват. Здравословното му състояние обаче остава сериозно, обясни министърът.

Междувременно болницата, в която се лекува Навални, също заяви, че се наблюдава "известно подобрение" в неговото състояние. "Състоянието на Алексей Навални се подобрява, няма опасност за живота му, но той продължава да е в изкуствена кома", съобщи негова говорителка на базата на информация от берлинската болница "Шарите".

Русия е била предупредена по случая с Навални от редица държави, които призоваха за разследване, за да се разбере какво се е случило с опозиционния политик, но Кремъл категорично отрича да има участие в случая и дори заяви, че е заинтересован от разследване.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени