Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зукърбърг: Apple блокира иновациите

Марк Зукърбърг
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният изпълнителен директор на Facebook Inc. Марк Зукърбърг нападна Apple Inc. в онлайн конферентен разговор със служителите си, посочвайки, че калифорнийският технологичен гигант пречи на иновациите, съобщи в петък Buzzfeed (американска компания за интернет медии, новини и развлечения с акцент върху цифровите медии).

"Apple имат уникалното успокоение от това, което се случва с техните смартфони", заяви Зукърбърг и добави, че производителят на iPhone "блокира иновациите, блокира конкуренцията" в своя магазин за приложения, отбелязвайки, че това "позволява на Apple да начислява монополни наеми такси".

По-рано тази седмица гигантът в социалните медии изрази загрижеността си относно актуализациите на Apple за мобилната операционна система iOS14, твърдейки, че това може да повлияе негативно на рекламния бизнес на Audience Network на Facebook.

Тогава социалната медия посочи, че способността й да доставя целенасочена реклама на устройства с iOS 14 ще бъде ограничена поради промените, които Apple е направил в своята операционна система, като например да не събира идентификатора за рекламодатели (IDFA) в собствените приложения на Facebook.

"Въпреки че е трудно да се оцени количествено въздействието върху издателите и разработчиците в този момент с толкова много неизвестни, при тестването видяхме повече от 50%-ен спад в приходите на Audience Network, когато персонализацията беше премахната от кампаниите за инсталиране на мобилни реклами. В действителност, въздействието върху  Audience Network на  iOS 14 може да е много по-голямо, така че ние работим чрез тези промени ърху краткосрочни и дългосрочни стратегии за подкрепа на публикуващите чрез тези промени“, заяви Facebook в публикация в своя блог.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени