Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куриозен автогол прати ЦСКА София на върха в Първа лига

Юнус Санкаре от ЦСКА София получава червен картон от съдията Петър Костадинов за две нарушения срещу футболисти на Славия
Снимка: sportal.bg

Отборът на ЦСКА София победи драматично Славия с 1:0 на стадион "Българска Армия" в столичното дерби от четвъртия кръг на първа професионална футболна лига и оглави временното класиране с 10 точки. Отборите на Лудогорец и Локомотив (Пд) имат по 9 точки. Венцислав Бенгюзов си вкара автогол в последните секунди и донесе трите точки за "червените", които играха цяло второ полувреме с човек по-малко след изгонването на Юнус Санкаре в 43-ата минута след два бързи жълти картона.

"Червените" имаха инициативата в началото и задържаха продължително притежанието на топката. В 9-ата минута дебютиращият за ЦСКА срещу бившия си тим Георги Йомов проби до аутлинията, след което центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов отправи удар с глава, но Антонис Стергиакис хвана топката.

В 16-ата минута Брадли Мазику центрира в наказателното поле, където Валентин Антов игра с глава, но топката срещна тялото на Али Соу и излезе в аут.

Двамата треньори трябваше да направят принудителни смени заради контузиите на Иван Турицов и Ивайло Димитров, заменени съответно от Амос Юга и Димитър Стоянов.

В 31-ата минута Емил Стоев отправи първият удар по посока вратата на Густаво Бусато, но топката премина покрай гредата. В ответната атака Али Соу получи в наказателното поле на гостите и шутира покрай вратата.

В 39-ата минута Георги Йомов центрира от корнер, Валентин Антов стреля с глава, но Антонис Стергиакис улови на голлинията. Скоро след това в рамките на две минути Юнус Санкаре си изкара набързо два жълти картона и главният съдия Петър Костадинов го изгони.

След почивката в 53-ата минута Славия получи добра възможност да реализира попадение. Емил Стоев шутира стреля технично от пряк свободен удар в горния десен ъгъл, но Бусато се намеси и изби в корнер. Четири минути по-късно Амос Юга на два пъти създаде опасности пред вратата на гостите, но неговите съотборници не успяха да се възползват.

В третата минута от добавеното време на двубоя Жул Кейта намери Брадли Мазику в наказателното поле на Славия. Бранителят се опита да върне подаването, но Венцислав Бенгюзв насочи топката към вратата си и тя премина под краката на Антонис Стергиакис, след което се оплете в мрежата за 1:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени