Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клипърс на полуфинал на Запад, Бостън победи шампиона Торонто

Ленърд от Клипърс се опитва да попречи на стрелбата на Дончич от Далас.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Лос Анджелис Клипърс се класира за полуфиналите на Западната конференция в НБА, след като затвори серията си от първи кръг срещу Далас Маверикс с 4-2 победи след 111:97 в мач номер 6 в „балона“ в Орландо, щата Флорида.

Маверикс поведоха след края на първата четвтвърт, но губеха с шест точки на почивката, но серия от 17:3 рано в третата четвърт донесе аванс от 20 точки за „ножиците“, който до края така и не бе превъзмогнат от възпитаниците на Рик Карлайл. Без Кристапс Порзингис, който скъса менискус и не игра в последните три мача от серията, тексасци нямаха отговор за отличната игра на Кауай Ленърд. Лекото крило на Клипърс направи поредния си силен двубой, завършвайки с "дабъл-дабъл" – 33 точки и 14 борби, към които прибави 7 асистенции и 5 откраднати топки.

Това беше пета последователна среща за двукратния шампион на НБА Ленард с поне 30 точки. По 15 пункта реализираха Ивица Зубац и Пол Джордж. 21-годишният словенски баскетболист на Далас Лука Дончич се размина с трети "трипъл-дабъл" в серията след 38 точки и по девет борби и асистенции, но не получи достатъчно помощ от останалите си съотборниците при отсъствието на Порзингис – Дориан Фини-Смит завърши с 16 точки.

Клипърс ще се борят за място на финала в конференцията срещу победителя от двойката Денвър Нъгетс – Юта Джаз, където тимът от Колорадо докара нещата до решителен седми мач след втора поредна победа, този път със 119:107. 

По-рано, Бостън Селтикс победи категорично действащия шампион в лигата Торонто Раптърс със 112:94. „Келтите“ не изоставаха в нито един момент, като авансът им достигна 24 точки. С по 21 пункта за победителите завършиха Джейсън Тейтъм и Маркъс Смарт, а "дабъл-дабъл" записаха Даниел Тайс и Кемба Уокър


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна