Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Договорът за мача Пулев - Джошуа готов до дни

Плакатът за мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев трябва да бъде осъвременен..

Двубоят за титлите в тежката категория на професионалния бокс между шампиона Антъни Джошуа и българския претендент Кубрат Пулев най-вероятно ще се проведе на 12 декември в лондонската зала „О2“, твърди сайтът BoxingScene, цитиран от Спортал. Договорът трябвало да бъде факт до края на тази седмица.

Първоначално срещата за поясите във версии WBA, WBO, IBF и IBO трябваше да се проведе на 20 юни на 70-хилядния стадион на Тотнъм в Лондон, но този вариант пропадна заради пандемията от коронавирус.

"Да, 12 декември в „О2“ е основен вариант", казва пред сайта мениджъра на Джошуа Еди Хърн, който изразява надежда, че ще бъдат допуснати фенове в съоръжението. Хърн припомня, че плановете на властите на Острова са на спортните събития в страната от октомври нататък да бъдат допускани зрители до 25 процента от капацитета на съоръженията.

"Щастливи сме, че организацията на двубоя отново е в ход и вече имаме нова дата и място", казва промоутърът Джон Уирт, който е един от промоутърите на Пулев в Топ Ранк.

Според него, до окончателното подписване на договор трябва да се изчистят дребни детайли и очакванията му са това да стане до края на седмицата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна