Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тампа Бей на финал в Източната конференция на НХЛ

Хокеистите на Тампа Бей току-що са отбелязали победната шайба в серията.
Снимка: БТА

Отборът на Тампа Бей показа отново, че няма равен в продълженията и този път след два допълнителни периода победи Бостън с 3:2, което е и четвърта решаваща победа в полуфинала на Изток в Националната хокейна лига на САЩ и Канада.
.
Виктор Хедман вкара скъпоценния гол 5:50 минути преди края на второто продължение. Защитникът получи пас от Брейдън Пойнт  и прониза вратаря Ярослав Халак.

След нулев първи период в мача, Тампа Бей откри резултата в 4:21 минута на втория чрез Онджей Палат. Бостън изравни в 12:38 минута при числено превъзходство чрез Дейвид Пастърнак. Хедман беше замесен и във втория гол за своите, като негов изстрел беше отклонен от Антъни Сирели в 12:03 минута на третата част за 1:2. Дейвид Крейци изравни за 2:2 в 17:27. Крейци, който в първите четири мача от серията беше записал само една точка, сега асистира и за гола на Пастърнак.

Номинираният за "Везина Трофи" вратар Андрей Василевски завърши с 45 спасявания, а попадението на Палат е пето в последните 4 мача за Тампа Бей.

''Невероятно е усещането отново да сме на финал в Конференцията, особено след като си спомняме какво стана миналата година, доволен е вратарят, който в серията спаси общо 147 от 157 изстрела.

Колорадо намали преднината на Далас на 3-2 победи, след като в мач номер 5 победи с 6:3. Пиер-Едуар Белмар даде преднина на Лавината в 4:37 минута, а цели пет попадения във вратата на Далас паднаха само в този период. До края на частта стана 5:0 за Колорадо и те бяха наясно, че тази вечер няма да отпаднат. Останалите четири гола вкараха Андре Бураковски, Нейтън Маккинън и Назем Кадри, като тези три паднаха за по-малко от две минути. Мико Рантанен покачи на 5:0 в 14:27 минута.

"Звездите" съкратиха пасива си на 2:5 чрез Джо Павелски и Миро Хейскинен във втората част, но устремът им беше поразен от второто попадение на Бураковски в 38:04 за 2:6. Джейми Бен при числено превъзходство в третата част оформи крайното 3:6, а Денис Гориянов имаше асистенции и за трите попадения за Далас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени