Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Финалистът Медведев започна успешно в Ню Йорк

Даниил Медведев започна с успех.
Снимка: USTA

Третият поставен в схемата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Даниил Медведев се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем.

Руснакът, който игра на финала в Ню Йорк през миналата година, се наложи над Федерико Делбонис от Аржентина с 6:1, 6:2, 6:4. Срещата продължи час и 46 минути.

Медведев започна устремно и спечели първия сет за 32 минути, като загуби само две точки на свой сервис. Картината не се промени и след това и шампионът от София през 2019 година узакони победата си.

Той записа 27 печеливши удари при 24 непредизвикани грешки в двубоя.

„Най-доволен съм от резултата – успех в три сета е важен в първия кръг. Играхме късно и се радвам, че приключих малко преди полунощ. Играх стабилно и не правих глупави грешки, което беше ключът към победата“, коментира Медведев след мача.

Следващият му съперник е Кристофър О’Конъл. Австралиецът, който е №116 в ранглистата, отстрани Ласло Джере от Сърбия след 4:6, 6:4, 7:6, 6:4.

Бившият водач в ранглистата Анди Мъри направи знаменит обрат и спечели, въпреки че губеше с 0-2 сета. Британецът надделя след повече от четири часа и половина игра срещу Йошихито Нишиока от Япония с 4:6, 4:6, 7:6(5), 7:6(4), 6:4. Мъри спаси и мачбол в последния гейм на четвъртия сет.

Вторият в схемата Доминик Тийм също продължава. Австрецът отстрани испанския талант Хауме Мунар след 7:6(6), 6:3 и отказване на съперника.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна