Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович коментира отстраняването си от US Open

Новак Джокович бе дисклифициран в Ню Йорк

Световният №1 Новак Джокович коментира в профила си в Инстаграм дисквалификацията си от турнира от Големия шлем US Open. Сърбинът беше изгонен от надпреварата, след като удари с топка една от съдийките край корта по време на 1/8-финала срещу Пабло Кареньо Буста. Джокович твърди, че в действията му е нямало умисъл и поднесе извиненията си на нея и организаторите.

 "Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че причиних такъв стрес. Беше неумишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името, за да уважа личното пространство. Относно дисквалификацията, трябва да погледна вътре в себе си, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество.
Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си. Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам", написа Джокович.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна