Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ашли Барти няма да защитава титлата си на "Ролан Гарос"

Барти оваканти титлата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста и шампионка от миналата година Ашли Барти от Австралия няма да играе на Откритото първенство на Франция по тенис, чиято основна схема започва на 27 септември в Париж, поради здравословни проблеми и липса на подготовка.

"Беше трудно да взема решение, но за съжаление тази година няма да участвам на турнирите в Европа", заяви Барти в профила си в Инстаграм.

"Откритото първенство на Франция миналата година беше най-специалният турнир в кариерата ми, така че това не е решение, което взех с лека ръка", добави шампионката в Париж от миналата година.

Австралийката няма да пътува до Европа отчасти и заради пандемията от Covid-19,

"Сега с нетърпение очаквам дългата предсезонна подготовка и лятото в Австралия. Беше предизвикателна година за всички и въпреки че съм разочарована относно тениса, здравето и благосъстоянието на семейството и на моя щаб винаги ще бъдат приоритет. Благодаря на моите фенове за подкрепата. Нямам търпение да играя отново за вас", заяви Барти.

На Откритото първенство на Франция през 2019 година Барти спечели първата си титла от Големия шлем, а през юни за първи път се изкачи до номер 1 в класацията на WTA.

Организаторите на турнира от Големия шлем в Париж обявиха снощи официално, че ще има зрители на трибуните за мачовете от основната схема на състезанието.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени