Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиронкова се надява на "уайлд кард" за "Ролан Гарос"

Цветана Пиронкова и брат ѝ Енчо при пристигането.
Снимка: Ани Петрова

Цветана Пиронкова се завърна днес в България след великолепното си представяне на Откритото първенство на Съединените щати, където достигна до четвъртфиналите.

Тя би участвала на започващия на 27 септември турнир от Големия шлем "Ролан Гарос", ако получи място в основната схема, което за момента не е факт. Тя отговори на въпрос на БНР, че има шанс да получи "уайлд кард" от организаторите в Париж.

"Току-що получих информация, че г-н (Стефан) Цветков прави опити в тази насока, но не зная нищо повече. Ако се получи би било добре дошло за мен", коментира Цвети на летище "София" възможността да вземе покана

“Замразеният ми ранкинг важи в 12 турнира. Остават 11. Трудно мога да говоря за близката програма. Подала съм заявка за “Ролан Гарос”, но към момента трябва да играя квалификации. Липсата на достатъчно време за подготовка и възстановяване е нещото, заради което се колебая. Все пак там настилката е различва - клей. Ако участвам в квалификациите, ще имам само седмица, за да се подготвя. Това е малко невъзможно”, заяви още Пиронкова.

Тя смята, че нищо не се променило в женския тур в тези повече от три години, в които отсъства, с изключение на мерките срещу коронавируса. Пловдивчанката се почувствала у дома си от първия ден, виждала познати лица. Първа я поздравила с добре дошла Ализе Корне, която победи на осминафиналите в Ню Йорк.

Чуйте интервюто с Пиронкова в две части:



Цветана Пиронкова

"Подкрепата е невероятна, оценявам я дълбоко. Благодаря на всички, които ми изпращат положителна енергия. Не мога да степенувам представянето си като най-добро. Оценявам го като едно от най-добрите си в кариерата и е абсолютно добре дошло за мен”, каза Цвети.

Пиронкова призна, че решението й да се върне на корта не е било спонтанно, а добре обмислено.

"Не съм взела решението изведнъж. Трябваше ми доста време. В началото живях с мисълта, че може би няма да играя отново, но нарочно не съм го обявявала, защото допусках, че рано или късно играта ще започне да ми липсва. Така и стана. Лека-полека започнах да следя турнирите, календара и в един момент вече твърдо взех решението да играя и започнах да тренирам. Обявих го няколко месеца по-късно, тогава и отложиха всички турнири. Това беше плюс за мен, защото имах още време да се подготвя, действително имах нужда от още няколко месеца подготовка", разказа Цвети.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна