Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денвър и Клипърс ще играят седми двубой

Никола Йокич (с топката) бе в основата на обрата на Денвър.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Никола Йокич завърши с 34 точки, 14 борби и 7 асистенции за победата на Денвър Нъгетс със 111:98 срещу Лос Анджелис Клипърс в шестия мач от полуфиналната серия в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация.

Отборът на Нъгетс изоставаше с 19 точки във втората половина на двубоя, но успя да направи решителен обрат и да изравни резултата в серията до 3-3 успеха.

Във втората част от срещата Денвър реализира 64 точки срещу само 35 в полза на Клипърс. В третия период Лос Анджелис направи десет поредни неуспешни атаки и това помогна на Денвър да се върне в двубоя.

Йокич реализира 11 точки в последната четвърт, включително и две поредни тройки, за да осигури аванс на Нъгетс от 91:84. Джамал Мъри добави още 21 точки за победителите, които се отличиха с процент от 61.1 при стрелбата във втората част от мача.

Пол Джордж завърши с 33 точки, 6 борби и 5 отнети топки за Клипърс, а неговият съотборник Кауай Ленард добави още 25 точки, 8 овладени топки под кошовете и 5 завършващи подавания.

Седмият и решителен двубой между двата отбора ще се играе на 16 септември. Победителят ще се изправи срещу Лейкърс във финала на Запад.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени