Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Apple представи новия си iPad 8 и iPad Air с нов дизайн

Новите операционни системи на Apple ще бъдат налични от 16-и септември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във вторник Apple Inc. разкри своя актуализиран iPad от 8-мо поколение на ежегодното си събитие през септември, когато технологичният гигант традиционно обявява нови си продукти.

iPad с A12 Bionic чип разполага с 10,2-инчов екран и с 40% по-бърз процесор. IPad ще се предлага в САЩ за $ 329 ($ 299 за студенти), като предварителните поръчки започват от днес, а продуктът ще е наличен още този петък.

Apple също така представи своя актуализиран и преработен iPad Air с 10,9-инчов т.нар. "дисплей на ретина", който ще се предлага в множество цветове.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук пък обяви по време на виртуалното събитие във вторник, че компанията ще пусне най-новите си операционни системи на 16-и септември.

Кук отбеляза, че iOS 14 за iPhone ще се предлага от сряда, както и iPadOS 14, tvOS 14 и watchOS 7. Той добави, че iOS 14 ще включва App Library, която ще позволи на потребителите да организират по-добре своите приложения.

Техническият гигант също така посочи, че всички негови нови устройства, представени на събитието, включително Apple Watch Series 6 и iPad 8, ще се доставят с новите операционни системи.

Apple представи и Apple Watch Series 6, който ще се предлага в множество цветове, включително синьо, златисто, графитено и червено.

Последната версия на смарт часовник включва инструмент, който измерва кислорода в кръвта за 15 секунди, като използва червена и инфрачервена светлина, за да се отчете нивото на кислород на потребителя на неговата китка. Базираният в Купертино гигант подчерта, че новият Apple Watch идва с чип S6, който е с 20% по-бърз от предишната версия, както и с по-ярък дисплей.

Освен Series 6, Apple представи и по-евтина версия на смарт часовника, наречена Apple Watch SE, която използва чипа S5. Цената на по-евтиния модел ще започне от $ 279, докато Series 6 ще започне от $ 399. И двата модела могат да бъдат поръчани от днес и ще се появят в магазините в петък.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна