Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борнемут отстрани Кристъл Палас за Купата на Лигата след 24 дузпи

Борнемут надделя над Кристъл Палас.
Снимка: Архив

Драма с 24 дузпи реши изхода от мача от втория кръг за Купата на лигата на Англия между Борнемут и Кристъл Палас. Изпадналият от елита Борнемут спечели драматично с 11:10 при дузпите, след като в редовното време двата отбора не успяха да си отбележат гол.
Те бяха безпогрешни при първите си 10 изпълнения от наказателните удари. Последва по един пропуск от бялата точка, а след това Дейвид Брукс реализира победната дузпа за Борнемут, а Лука Миливоевич пропусна за Палас.

Елитният Кристъл Палас отпада от съперник от по-долна дивизия за четвърта поредна година в турнира. На 1/16-финалите в турнира Борнемут ще срещне вицешампиона Манчестър Сити.

Лутън победи Рединг с 1:0 и си осигури домакински сблъсък в следващия кръг с Манчестър Юнайтед. Джордан Кларк вкара единствения гол в 24-а минута.

За следващия кръг се класираха още Уест Хем, Нюкасъл и Астън Вила. "Чуковете" надигра с лекота гостуващия Чарлтън с 3:0, а Нюкасъл се справи с Блекбърн след минимален успех с 1:0 с гол на дебютанта Райън Фрейзър.

Астън Вила губеше с 0:1, но осъществи обрат за 3:1 срещу непретенциозния Бъртън. Оли Уоткинс вкара първия си гол за тима от Бирмингам, а другите две попадения за успеха бяха дело на Джак Грийлиш и Кийнън Дейвис.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна