Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПСЖ с измъчен първи успех във Франция

Анхел Ди Мария
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът ПСЖ надви драматично у дома Метц с 1:0 в отложен мач от първия кръг на френската Лига 1 и записа първа победа от началото на сезона. Юлиан Дракслер (90+3) реализира единствения гол в добавеното време на мача, а точно в този момент парижани бяха с 9 души на терена.

В началото гостите на няколко пъти бяха близо до попадение във вратата на Кейлор Навас, но постепенно домакините поеха контрола. Въпреки това през първото полувреме гол така и не падна.

След трите червени картона срещу Марсилия (0:1) в миналия кръг и срещу Метц парижани останаха в намален състав. Това се случи в 65-ата минута след втори жълт картон за Абду Диало, но не попречи на ПСЖ да продължи да играе по-добре от съперника и да създава повече положения.

Пет минути преди края на редовното време контузия получи Хуан Бернат, а възможните смени вече бяха извършени и шампионите доиграха мача с 9 футболисти и въпреки това стигнаха до трите точки с гол на Юлиан Дракслер. Анхел ди Мария навлезе отляво и центрира, а вратарят на гостите изби, но Дракслер с глава я прати в мрежата.

Така ПСЖ вече има 3 точки след двете си загуби на старта. Метц е с три поражения от началото на сезона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна