Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пулев и Джошуа ще се боксират през декември

Кубрат Пулев ще боксира в "О2".
Снимка: БГНЕС

Мачът за световната титла по бокс в тежка категория между шампиона Антъни Джошуа (Великобритания) и задължителния претендент Кубрат Пулев (България) няма да бъде отлаган отново, дори ако трябва да се състои при закрити врата, заяви агентът на островитянина Еди Хърн.

Джошуа и Пулев трябва да се срещнат на 12 декември в лондонската зала "О2 Арена", след като планираният двубоя помежду им през юни на стадиона на Тотнъм беше отменен заради пандемията от коронавирус.

Във Великобритания в момента обсъждат частично разрешаване на публика на спортни събития, но Хърн е категоричен, че повече не може да се чака, тъй като Джошуа за последно се боксира през декември миналата година, когато победи Анди Руис-младши.

"Всички спортове изпитват трудности без фенове. Но Антъни не се е боксирал от година и най-важното нещо е прогресът в кариерата му. Той иска да учи, да трупа опит, да се боксира, иска да бъде активен. В момента ситуацията е такава, че повече не можем да чакаме", каза Хърн за "ББС Радио 5".

"Вариантите са два. Единият е да седиш и да чакаш, може би до следващата година. Или да излезеш на ринга и да се боксираш, да заработиш парите си и да продължиш напред. Вярваме, че има светлина в тунела след целия този кошмар. И не сме готови да стоим и да чакаме, така че с или без фенове мач ще има. Дали става въпрос за бизнес, или за спорт, не можеш да си позволиш да седиш и да бездействаш заради това, което би могло да се случи", заяви още Хърн

39-годишният Пулев е задължителен претендент за шампионския колан на IBF на Джошуа, който държи и световните титли на WBA, WBO и IBO.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна