Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоеви и Зечири водачки на Откритото първенство на България

Стефани и Габриела Стоеви.
Снимка: Barcelona Spain Masters

Националите Мария Мицова, Димитър Янакиев и Даниел Николов ще пропуснат Открития международен шампионат на България по бадминтон, който ще се проведе от 2 до 4 октомври в София.

Мицова се възстановява от операция на коляното, а Янакиев предстои да се подложи на хирургическа интервенция на коляното на 24 септември. Участието на Мария Делчева в турнира е под въпрос заради контузия на лакътя.

Номер 15 в световната ранглиста Стефани Стоева и Габриела Стоева са водачки в схемата на двойки жени. Линда Зечири е първа поставена при жените, а при мъжете номер 1 е Луис Енрике Пенялвер от Испания.

Сестри Стоеви са печелили титлата от турнира пет пъти в последните осем години.

"Странно е без да пътуваме и да се състезаваме. Не спряхме тренировките и се опитваме да запазим форма и мотивация в този труден момент. С нетърпение очакваме да започнем отново обичайния си живот. Много ни липсва. Всичко тук е много строго като правила и затова България успя да направи събитието на родна земя. Добре е, че Световната федерация се опитва да върне турнирите по бадминтон, но е важно всички да могат да се състезават, а не само няколко държави. Не е интересно без най-добрите играчи", коментираха сестрите в интервю за сайта на Европейската федерация по бадминтон.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна