Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Док Ривърс напусна Клипърс след 7 години

Док Ривърс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Лос Анджелис Клипърс Док Ривърс се раздели след седем години с клуба след провала в плейофите на НБА тази година.

В изявление в Туитър, Ривърс заяви, че няма да води повече тима от Калифорния. „Благодаря ви, Клипърс, за това, че ми позволихте да бъда ваш треньор и за цялата ви подкрепа, помагайки ми да направя тази организация печелеща. Когато поех тази работа, целите ми бяха да направя тази баскетболна програма печелеща, дестинация за свободни агенти и да донеса шампионски пръстен на организацията. Докато успях да изпълня повечето от зададените цели, няма да успея да осъществя всички“, написа специалистът

Напускането му идва след тежката загуба на отбора в полуфиналите на Западната конференция от Денвър Нъгетс след аванс от 3-1 в серията. 58-годишният специалист се присъедини към Клипърс от Бостън Селтикс през 2013. Въпреки че отборът бе постоянен участник в плейофите, Ривърс така и не успя да ги изведе до финал на конференцията. Шест от плейофните кампании под ръководството на треньора приключиха със загуби в първи кръг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна