Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плишкова срещу Остапенко на "Ролан Гарос"

Каролина Плишкова загуби сет, но продължава в Париж.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставената под номер 2 Каролина Плишкова от Чехия стартира с трудна победа на Откритото първенство на Франция по тенис.

Полуфиналистката през 2017 година Плишкова надделя над квалификантката Маяр Шериф (Египет) с 6:7(9), 6:2, 6:4 след 2.15 часа игра. 24-годишната Шериф, 172-а в световната ранглиста, направи впечатляващ дебют в основната схема на турнирите от Големия шлем, но в крайна сметка не успя да поднесе сензацията.

Африканката спаси три сетбола в десетия гейм на първия сет, а след това още пет в тайбрека, в който навакса изоставане от 3:6 точки и стигна до обрат.

Плишкова все пак намери играта си във втория сет, за да изравни, а в третия успя да стигне до единствен пробив в седмия гейм, което се оказа достатъчно.
Чехкинята пласира 45 печеливши удара срещу 22 на съперничката, но и цели 46 непредизвикани грешки срещу 28 за Шериф.

Във втория кръг Плишкова ще се изправи срещу шампионката на "Ролан Гарос" през 2017 година Елена Остапенко от Латвия .
Остапенко спечели убедително на старта срещу Медисън Бренгъл (САЩ) с 6:2, 6:1. Латвийката беше много агресивна и доминираше през цялата среща, като направи 46 печеливши удара срещу едва 6 на американката.

Клара ТаусонТийнейджърката Клара Таусон, която заема 188-мо място в ранглистата, поднесе една от големите изненади  17-годишната датчанка, която преодоля квалификациите, за да участва за първи път в основната схема на турнир от Големия шлем, победи с 6:4, 3:6, 9:7 полуфиналистката от Откритото първенство на САЩ и №21 в схемата в Париж Дженифър Брейди.

Таусон, която по-рано през годината спечели Откритото първенство на Австралия при девойките, записа 48 печеливши удара срещу 39 за американката.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна