Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вердаско ще съди организаторите в Париж, защото не го допуснаха

Фернандо Вердаско не бе допуснат да играе на "Ролан Гарос".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският тенисист Фернандо Вердаско планира да съди организаторите на Откритото първенство на Франция, които го изключиха от турнира заради коронавирус.

През август Вердаско беше диагностициран с коронавирус, докато болестта е протичала безсимптомно. Според него, по-късно той е имал отрицателни тестове за Covid-19, но през миналата седмица е бил с положителен. Левичарят е поискал да си направи втори тест, но организаторите на Откритото първенство на Франция отказаха и не го допуснат и той не можа да запише 17-ото си поредно участие в Париж.

"Възнамерявам ли да ги съдя? Да, очевидно. Никой не вярва, че турнир като "Ролан Гарос" може да направи това, не може. Тук не става въпрос за пари. Това е вредата, която ви се нанася като личност и на професионално ниво", каза 36-годишният Вердаско за Кадена СЕР.

В момента испанецът е на 59-о място в световната ранглиста. Вердаско не участва в последния турнир от Големия шлем на годината в Париж, заедно с петима други играчи, включително Милош Раонич (Канада) и швейцарката Белинда Бенчич, след като те също дадоха положителните тестове за коронавирус.

След решението на организаторите на "Ролан Гарос" Вердасо си е направил нов тест, който е бил отрицателен и затова той ще подаде иск в съда.

По-рано босненецът Дамир Джумхур обяви плановете си да съди организаторите, след като беше изгонен от турнира, след като неговият треньор Петар Попович даде положителен тест.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна