Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Претърсиха офисите на Германския футболен съюз

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Прокурори във Франкфурт обявиха в сряда, че офисите на Германската футболна асоциация (ДФБ) – най-голямата спортна федерация в света, и домовете на ръководни лица от ДФБ са били претърсени по подозрение в данъчни измами.

Търсенията са били извършени в пет германски провинции – Хесен, Бавария, Северен-Рейн Вестфалия, Долна Саксония и Райнланд-Пфалц. Около 200 човека взели участие в акциите, включително данъчни следователи и федерална полиция. Разследванията са основно насочени срещу шестима бивши или настоящи ръководни лица на ДФБ. Те са обвинени в това, че умишлено са фалшифицирали приходи от реклами през 2014 и 2015 за домакинските мачове на Германия.

Според информациите, става въпрос за укриване на данъци, надвишаващи 4.7 млн. евро. „На база разследването до сега, има подозрение, че обвинените са знаели за нередностите, но съзнателно са го правели, за да дадат на ДФБ голямо данъчно предимство“, се казва в изявление на местната федерация. 

Шестимата души не бяха оповестени. Това е поредният епизод от съдебни дела, с които е свързан най-голямата футболна асоциация в света в последните няколко години.

Едно от предишните разследвания бе свързано с даването на домакинство на Мондиал 2006, както и начина, по който са се харчели парите преди надпреварата в Германия. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна