Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-дългокраката жена в света е на 17, от Тексас

Гинес рекрди
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Собственичката на най-дългите крака в света е от Остин, Тексас, и влезе в Книгата на рекордите на Гинес. Тя споделя за ежедневните трудности, с които трябва да се справя заради това, за което мечтаят милиони жени по света – безпрецедентно дълги крака. Думите й бяха публикувани на официалния сайт на световните рекорди на Гинес.

17-годишната рекордьорка Маки Карин има най-дългите крака сред жените и тийнейджърките в света. Левият й крак е дълъг 135,3 сантиметра, а десният - 134,3 сантиметра. Момичето мечтаело да постави рекорд, за да вдъхнови и мотивира високите хора да оценят своите природни качества.

"Бях тормозена в училище, защото бях по-висока от другите", спомня си тя. „В гимназията спрях да се притеснявам какво мислят другите за мен и след това нищо не можеше да ме събори.“

208-сантиметровата Карин насърчава високите жени да възприемат ръста си като подарък от Бог.

Всички в семейство на Мейси са високи, но никой не е колкото нея. Ръстът й помага много при играта на волейбол - тя е в училищния отбор. Носи й и неудобства - когато минава през врати, в автомобил, когато си купува дрехи. 

В бъдеще Карин планира да учи в колеж във Великобритания и да влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-високия професионален модел в света. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени