Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът на Унгария: Готови сме тактически за мача

Марко Роси говори пред медиите в София.
Снимка: БГНЕС

Унгария може да спечели плейофа с България за Евро 2020 с тактическа дисциплина, заяви селекционерът на унгарците Марко Роси на пресконференцията снощи.

Съставът на Унгария кацна в София с малко закъснение заради забавяне на полета. Тимът пристигна на Националния стадион "Васил Левски", за да изпробва терена за днешната среща, която започва в 21:45 часа.

"Готови сме тактически и психически за този мач. Разучихме съперника, но нищо не се знае, докато съдията не свири последния сигнал. Българите никога не се предават, имат и някои отлични футболисти в индивидуален план. Знаем силните и слаби страни на съперника. Те ще имат предимство, защото играят пред своя публика. Ключовите фактори за успеха ще бъдат мотивация и тактическа дисциплина", коментира Марко Роси.

"Българите започнаха много агресивно в последните два мача, но ние сме готови за различни сценарии - и когато атакуват и когато играяат по-прибрано. От три дни сме заедно на лагер и опитваме да създадем спокойна атмосфера в отбора. Наясно сме с важността на мача, но е важно да се справим с напрежението и затова опитваме да внесем спокойна обстановка", каза още селекционерът на унгарците.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна