Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказват Владимир Вълков за мача във Велико Търново

Владимир Вълков
Снимка: БГНЕС

Реферът Владимир Вълков няма да ръководи между четири и шест мача в професионалния футбол, обяви председателят на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков. Причина са грешките на бригадата в мача Етър - ЦСКА София (2:2) и последвалите жалби от двата отбора.

Стоичков каза: "Имаше и други грешки на съдиите, които бяха важни в мачовете и оказваха влияние върху крайния резултат. В последния кръг във Втора лига и Първа лига имаше грешки от съдийско естество, които внесоха голямо напрежение. Преди шампионата обърнахме сериозно внимание на съдиите да бъдат максимално коректни, за да нямаме проблеми от това естество. За съжаление обаче, в последния кръг нещата ескалираха".

"Имаме заседание на Съдийската комисия и разглеждаме жалбите. Един съдия подлежи на наказание, когато оценката му е под 7.4. За съжаление, в мача Етър - ЦСКА имаме такъв случай. Ще разглеждаме и този мач, клиповете по жалбата и ще търсим решения.

"Ще има известно наказание за този съдия. Какво ще бъде то, ще реши комисията. За оценка под 7,4 наказанието е от четири до шест мача", допълни председателят.

Чуйте още от него в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна