Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Англия победи лесно Уелс на "Уембли"

Конър Коуди бележи за 2:0.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доминик Калвърт-Люин, Конър Коуди и Дани Ингс вкараха първите си голове за националния отбор на Англия, а експерименталната селекция на Гарет Саутгейт се наложи с 3:0 над Уелс в контролна среща, която се игра на "Уембли".

Англичаните имаха огромно игрово предимство в мача, въпреки че в игра не се появиха футболисти като Хари Кейн, Рахийм Стърлинг, Джейдън Санчо, Маркъс Рашфорд, Деклан Райс, Трент Алекзандър-Арнолд и Хари Магуайър.

Дебютантът Калвърт-Люин откри головата си сметка за Англия в 26-ата минута, когато от близка дистанция засече центриране на играещия за втори път с фланелката на "трите лъва" Джак Грийлиш.

Кийрън Трипиър, който изведе англичаните с капитанската лента, бе с основна заслуга за втория гол в 53-тата минута, който бе реализиран от партньора му в отбрана Конър Коуди.

Крайното 3:0 стана факт десетина минути по-късно, когато Тайрън Мингс свали с глава центриране от корнер и Дани Ингс със задна ножица вкара топката във вратата на Уейн Хенеси.

На англичаните им предстоят домакинства на Белгия и Дания в Лига "А" на Лигата на нациите, докато воденият от Райън Гигс тим на Уелс ще гостува последователно на Ирландия и България в неделя и сряда в Лига "В" на същия турнир.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени