Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова апаратура за физиотерапия на ВМА

Снимка: ВМА

Последно поколение апаратура в Катедрата по физикална и рехабилитационна медицина във ВМА позволява прилагането на иновативни методики при лечение на травми и заболявания на опорно-двигателния апарат. Това съобщават от военната болница.

Сред основните терапевтични ефекти чрез т.нар. ТЕКАР-терапията са облекчаване на болката, противовъзпалително действие, мускулна релаксация и добра тъканна регенерация.

Снимка: ВМА

Клинично доказана е ефективността на този вид терапия при травми и посттравматични състояния на опорно-двигателния апарат (наранявания, контузии, луксации, фрактури),  дегенеративни и възпалителни заболявания на опорно- двигателния, костно-ставния и сухожилния апарат (артроза с различна локализация, тендинити, бурсити, епикондилити, фасциити), както и при заболявания на нервната система – неврити, невралгии, радикулити.

Вторият апарат е за високоинтензивана магнитотерапия, който се прилага при остри и хронични болкови състояния при травматологични, неврологични и ревматологични заболявания.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна