Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световното по борба за мъже и жени остава в календара засега

Ненад Лалович
Снимка: БГНЕС

Световното първенство по борба за мъже и жени в Белград засега се запазва в календара, но не и това за юноши и девойки, също там, което беше анулирано.

Международната федерация по борба (UWW) обяви, че са спазени условията за провеждането на мондиала за мъже и жени. Вече 70 процента от страните, участващи на предишното световно, са потвърдили участие. Освен това 9 от най-добрите 10 отбора също за заявили участие. Затова и UWW запази първенството, насрочено от 12 до 20 декември в сръбската столица. Все пак от борцовата централа уточняват, че ще следат епидемиологичната обстановка по света, която се променя динамично и на 6 ноември Изпълкомът ще вземе окончателно решение. Тогава ще бъдат обсъдени и различни препоръки за провеждането на мондиала за мъже и жени.

"С премерен оптимизъм гледаме на връщането на световната борба на международния тепих през декември. Безопасността на спортистите, треньорите и всички наши специалисти е основен приоритет за нас. Затова стриктно ще следваме всички предписания на съответните институции", заяви Ненад Лалович, президент на UWW.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна