Eмисия новини
от 03.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

БФС отне лиценза на Витоша (Бистрица)

Спортно-техническа комисия на БФС с решение от днес постанови отнемане на професионалния лиценз на Витоша (Бистрица). Отборът изпадна от Първа лига и в края на септември ръководството на клуба взе решение да разпусне представителния отбор, като ще продължи да развива само Детско-юношеската си школа. Причините са финансови.

Ето по кои членове и алинеи е взето решението на СТК:

На основание чл. 7, ал. 5 и във връзка с чл.47, ал.8 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021, отборът на ФК Витоша (Бистрица) не се допуска до участие в турнира за купа България и се счита за изпаднал от Втора лига, като започва следващото първенство - сезон 2021/2022 г., в съответната група от Трета лига.

На основание чл. 24, ал. 11, буква б/, от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2020/2021 резултатите от играните до този момент срещи от ФК Витоша (Бистрица) се анулират и се прави ново класиране.

На основание чл. 12, ал. 4 във връзка с чл. 12, ал. 4 т. 2 и т.3 от Правилника за статута на футболистите, издание 2020, състезателите аматьори от ФК Витоша (Бистрица), могат да бъдат картотекирани и да вземат участие в официални мачове през сезон 2020/2021 в три клуба само в системата на аматьорския футбол.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от