Eмисия новини
от 07.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Заедно за повече здраве“ искат дебат за допълнителните пари в здравеопазването

Снимка: facebook.com/ZaednoZaPovecheZdrave

Необходим обществен дебат за целесъобразно разходване на допълнителните  460 млн. лв за здравеопазване догодина, това настояват в писмо до медиите от инициативата „Заедно за повече здраве“. По този повод те организират Втора национална кръгла маса за нуждата от допълнително финансиране на здравната система през 2021 г на 22 октомври.

От организация припомнят ,че премиерът Бойко Борисов обяви на 4 октомври година , че ще бъдат осигурени допълнителни 460 млн. лв. за здравната система през 2021 г.  В „Заедно за повече здраве“ участват Българският лекарски съюз , Българският фармацевтичен съюз и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България.

Очакванията на организациите са, че 2021-ва ще е година на нарастване на търсенето на медицински услуги и лекарствено лечение, поради обективни устойчиви във времето фактори. Те са свързани със застаряване на населението и повишена заболеваемост, поради забавеното и непотърсено от пациентите лечение през 2020 г. в резултат на страха от Covid-19.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.