Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байдън води с 11 пункта на Тръмп според ново проучване в САЩ

Доналд Тръмп и Джо Байдън
Снимка: Ройтерс

Три седмици преди президентските избори в САЩ кандидатът на Демократическата партия Джо Байдън води с 11 пункта пред действащия президент Доналд Тръмп, показа ново национално проучване, проведено от NBC News и "Уолстрийт джърнъл".

Бившият вицепрезидент Байдън има подкрепата на 53% от регистрираните гласоподаватели, участвали в това проучване, докато 42% заявяват, че Тръмп е техния предпочитан кандидат.

Проучването е проведено след завръщането на държавния глава на САЩ в Белия дом след негова хоспитализация за лечение от коронавирус и показва, че преднината на Байдън се е свила с 3 процентни пункта в сравнение с предходното аналогично проучване, което беше проведено непосредствено след първия дебат между двамата кандидати за президент.

В същото проучване обаче се отчита, че републиканците имат преднина от 46% спрямо 33% за демократите, когато става въпрос за икономика на САЩ - въпрос номер едно при решението за повечето анкетирани как да се гласува за президент на предстоящия в началото на ноември вот.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна