Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое отстрани Пирин след драма в Благоевград

Преслав Йорданов вкара три гола, но Пирин отпадна от Берое за купата на България
Снимка: sportal.bg

Отборът на Берое отстрани Пирин (Благоевград) в двубой от 1/16-финалите в турнира за Купата на България след изключително драматичен двубой. Старозагорци спечелиха с 4:3, въпреки че губеха с 1:3 десет минути преди края.

Домакините излязоха напред в резултата в 6-ата минута след гол на Преслав Йорданов. Берое възстанови равенството в 42-ата. След добра комбинация Иван Минчев изведе Гаюс Макута и той прати топката в мрежата с удар от наказателното поле за 1:1.
Домакините обаче отново поведоха в добавеното време на първата част, след като Георгиев центрира в наказателното поле, а там непокрития Преслав Йорданов прати топката в мрежата за втори път след удар с глава.

Франческо Руберто спаси дузпа на Иван Минчев в 51-та минута, а Йорданов отбеляза третото си попадение в двубоя в 66-та минута и направи резултата 3:1.
Алиун Фал намали резултата в 81-ата минута, а отново той изравни три минути по-късно. Гаюс Макута изпрати Берое в следващата фаза на турнира след точно изпълнена дузпа в добавеното време на мача.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени