Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зинедин Зидан пое вината за загубата на Реал

Зинедин Зидан
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан призна, че той е виновен за домакинската загуба с 2:3 от Шахтьор (Донецк) в Шампионската лига. На полувремето украинският отбор водеше с 3:0.

“Лош момент. Първата част… Не толкова заради играчите, те са на терена и тичат. Но не видях отбора така, както исках, и когато това се случва, вината е твоя. По-добре реагирахме през второто полувреме, защото не заслужавахме това. Те са шампиони и загубата ме ядоса. Трябва да потърся решения, за да не се случва това повече. Ще се опитам да го направя“, каза френският специалист след двубоя.

Реал за първи път от 1986 г. претърпя три поредни загуби в най-силния клубен турнир, сочи статистиката. През миналия сезон "белият балет" отпадна в 1/8-финалите след поражения от Манчестър Сити с 1:2 и 1:2.

„Имаше реакция от играчите на терена. Не успяхме да изравним. Сега ще размишлявам. Промените бяха заради натрупването на мачове, защото това са футболисти, които никога не почиват. На всеки три дни имаме мач, но нямаме оправдание. Това са решения, взети от мен, и трябва да намеря това, което отново ще ни направи силни и печеливши. Разполагам с малко дни да го направя. Ще видим за мача с Барселона. Сега трябва да анализираме този двубой и след това да се подготвим за следващия. Знаем, че събота бързо ще дойде и ще видим”, коментира още Зидан.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна