Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Серхио Рамос ще играе в дербито срещу Барселона

Серхио Рамос се завръща след контузия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос се завръща в игра за голямо дерби на испанския футбол срещу Барселона, потвърди старши треньорът на тима Зинедин Зидан.

Рамос напусна принудително с контузия при загубата с 0:1 от Кадис в Ла Лига миналия уикенд и пропусна поражението от Шахтьор с 2:3 в Шампионска лига тази седмица. Бранителя вече поднови пълноценни тренировки и ще бъде на линия за Ел Класико утре.

"Той е нашият капитан, нашият лидер. Контузията му отшумя и ще бъде в групата. За такива мачове са нужни готови на 100 процента играчи и Серхио е именно такъв", каза Зидан на пресконференция преди мача.

Въпреки завръщането на Рамос, Реал има сериозни кадрови проблеми за дербито и няма да може да разчита на Еден Азар, Дани Карвахал, Алваро Одриосола и Мартин Йодегор.

Зидан е подложен на сериозно напрежение след поредицата неубедителни резултати и според информации може да бъде уволнен, ако загуби от Барселона.

"Имам пълната подкрепа на ръководството и играчите. Не мога да спра хората да говорят за моето бъдеще, но същата ситуация беше миналата година и при първия ми престой тук. Когато нещата не вървят, трябва да покажеш характер и класа. Трябва да си върша работата и да се абрстрахирам от странични фактори", коментира Зидан.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени