Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фейсбук" пуска игри в облак

Компанията "Фейсбук" (Facebook Inc.) обяви в понеделник, че стартира редица "облачни" стрийминг игри за своето приложение за Android и за браузърната версия на своята социална медийна платформа.

Компанията подчерта, че не планира да стартира отделна услуга за игри в облак и че в момента стриймингът не е наличен на устройствата на Apple.

"Фейсбук" добави, че "въвежда имена на играчи и на "аватари" за тематични игри, за да могат играчите да участват в игрите с тях, вместо да използват цялото си име и снимка от техния Фейсбук профил“.

Водещата социална интернет медия също така заяви, че е направила редизайн на своя раздел Gaming и е пуснала т.нар. playable реклами.

Playable рекламите са интерактивни реклами, които позволяват на потребителите да изпробват основната функционалност на приложение или игра, като безплатна демонстрация. Това позволява на потребителите да тестват дадено приложение или игра, преди да се ангажират с неговото изтегляне, вместо просто да гледат статично изображение или само да гледат пасивно дадена видеореклама.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!