Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров победи Карен Хачанов във Виена

Григор Димитров завърши с 25 печеливши удари.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров започна успешно участието си на тенис турнира в зала във Виена, който е от категория АТР 500.

Българинът победи 18-ия в света Карен Хачанов от Русия със 7:6(6), 6:3 на централния корт. 

Двамата си размениха пробиви в началото на първия сет. Хачанов направи брейк за 3:1, но той беше върнат тутакси от Димитров. До края на сета нямаше повече точки за пробив и закономерно се стигна до тайбрек.

В него Григор поведе с 3:0 точки, но смяната на половините на корта дойде при 3:3. Българинът получи сетбол при 6:5, но съперникът му го отрази след дълго разиграване. При втората възможност Димитров спечели частта с мощен печеливш удар от форхенд. Той беше аплодиран от своята ложа от мениджъра си Георги Стоименов и физиотерапевта Алгис Христов.

В следващата първата ни ракета проби за 2:0 след двойна грешка на Хачанов. Веднага след това 29-годишният хасковлия затвърди с великолепни начални удари. Григор довърши руснака с втори брейк за 5:1, след което сервираше за победата. Намиращият се на 20-о място в ранглистата Димитров загуби концентрация и допусна връщане на единия брейк, при това на нула. При 5:3 българинът отново подаваше за място във втория кръг. Този път нямаше отпускане - Гришо поведе с 40:0 и ликува още при първия мачбол, когато руснакът прати топката в мрежата.

Победителят завърши с 25 печеливши удари (5 аса) при 18 непредизвикани грешки. Той вкара 64 процента първи сервис и спечели 82 процента от точките при неговото разиграване.

На осминафиналите Димитров очаква победителя от утрешния мач между третия поставен Стефанос Циципас от Гърция и Ян-Ленард Щруф от Германия.

Григор Димитров в акция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна