Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона и Манчестър Юнайтед с впечатляващи победи

Лео Меси отбеляза втория гол за Барселона.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Барселона победи Ювентус с 2:0 в очакваната с най-голям интерес среща от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига.
Испанците изиграха силен мач в Торино и заслужено стигнаха до успеха, като поведоха еднолично в класирането с пълен актив от 6 точки в група "G".

Антоан Гризман удари греда още във втората минута, а в 14-ата Усман Дембеле напредна от дясно и шутира от ъгъла на наказателното поле. Топката се отклони в крака на Федерико Киеза и с парабола прехвърли вратаря Войчех Шчесни.

До почивката две попадения на нападателя на домакините Алваро Мората бяха отменени правилно заради засади.
В началото на втората част Мората отново прати топката в мрежата, но голът отново не беше признат заради минимална засада.

В 85-ата минута защитникът на италианците Мерих Демирал получи втори жълт и червен картон за остро влизане в краката на бившия играч на Юве Миралем Пянич, а в добавеното време Лионел Меси оформи крайното 2:0 от дузпа, отсъдена за нарушение не резервата Федерико Бернардески срещу Ансу Фати. За аржентинеца това беше 70-и гол в груповата фаза на Шампионска лига.

Барселона продължи серията си на 22 поредни мача без поражение в груповата фаза на турнира.

В другата среща от групата Ференцварош навакса изоставане от 0:2 и се добра до 2:2 срещу гостуващия Динамо (Киев) с изравнителен гол на Франк Боли в последната минута.

Манчестър Юнайтед разгроми гостуващия РБ Лайпциг с 5:0 на "Олд Трафорд" в група "Н" и също води в подреждането с пълен актив от 6 точки.

Влезлият като резерва след малко повече от час игра Маркъс Рашфорд постигна първия си хеттрик в надпреварата в последните 20 минути на мача, след като Мейсън Грийнууд реализира дебютното си попадения в турнира в средата на първото полувреме.
Антони Марсиал също вкара от дузпа, след като французинът беше повален в наказателното поле в 87-ата минута от защитник на полуфиналиста от миналия сезон.

Футболистите на Манчестър Юнайтед поздравяват голмайстора Рашфорд.

Носителят на трофея в Лига Европа Севиля доминираше през целия мач срещу гостуващия Рен в група "Е", но стигна трудно до успеха с 1:0 с попадение на Луук де Йонг в 55-ата минута. Нападателят се разписа вс удар от въздуха от 12-13 метра след асистения от ляво на Маркос Акуня.

Испанците продължават серията си на 13 поредни домакинства без поражение в Евротурнирите, а с 4 точки се изравниха на върха на класирането с Челси.

Борусия (Дортмунд) вкара два късни гола и сломи съпротивата на гостуващия Зенит с 2:0 в група "F". За руснаците това беше второ поражение за сезона.

Джейдън Санчо откри в 78-ата минута от дузпа, отсъдена за задържане на Вячеслав Караваев срещу Марко Ройс в наказателното поле. В добавеното време Ерлинг Холанд се измъкна зад защитата на гостите и не пропусна.

Борусия, който все още не е допуснал гол като домакин в официален мач от началото на сезона, записа първи успех в кампанията.
Лацио остана на върха на класирането с 4 точки след 1:1 на терена на Брюж, който е втори също с 4 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени