Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж на 47 г. е задържан във връзка с атентата в Ница

| обновено на 30.10.20 в 09:29
Базиликата "Нотр Дам" в Ница.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъж на 47 години е задържан по подозрение, че е бил в контакт с извършителя на вчерашната смъртоносна атака в Ница, предаде Ройтерс, позовавайки се на френски медии. 

Бразилка е една от трите жертви на атентата във френския град, извършен от млад тунизиец, съобщи по-рано бразилското външно министерство, цитирано от АФП.

„Бразилското правителство с голямо прискърбие съобщава, че една от убитите е била пребиваваща във Франция 44-годишна бразилка, майка на три деца“, се казва в изявление на министерството. В него се добавя, че „бразилското правителство енергично осъжда този ужасяващ атентат“, отбелязва БТА.

Наскоро пристигнал в Европа тунизиец вчера сутринта уби трима души в базиликата „Нотр Дам“ в Ница с викове „Аллах акбар“.

Бразилката била тежко ранена и издъхнала от множеството си прободни рани в намиращ се наблизо ресторант.

Друга жена, на 60 години, е била „с дълбоко прерязано гърло, от порядъка на обезглавяване“, заяви националният прокурор за борба с тероризма Жан-Франсоа Рикар. Заклан е и 55-годишният клисар на църквата, баща на две деца.

„От името на цялата бразилска нация президентът Жаир Болсонаро поднася дълбоките си съболезнования на близките и приятелите на убитата в Ница наша сънародничка и на тези на другите две жертви и изразява солидарността си с френския народ и правителство. Бразилия твърдо отхвърля всякаква форма на тероризъм независимо от мотивацията и потвърждава волята си да участва в изкореняването на това бедствие“, завършва изявлението на бразилското външно министерство.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!