Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн спира преговорите с Алаба за нов договор

Давид Алаба е в Мюнхен от 2008 година.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Байерн Херберт Хайнер обяви, че клубът оттегля последната си оферта към Давид Алаба за нов петгодишен договор, след като мениджър на австрийския национал е отказал последното предложение.

28-годишният Алаба е в Байерн вече 12 години. Актуалното му споразумение изтича през юни 2021 година. Разговорите между двете страни за нов контракт се точат вече няколко месеца, но основният проблем е заплатата, за която имат различни виждания.

"Ние предоставихме на Давид и неговия съветник достатъчно време, за да обмислят нашето предложение. Смятам, че им направихме добра оферта, заяви Хайнер пред Радио БР.

"По време на нашата последна среща им казахме, че искаме яснота по въпроса до края на октомври. И тъй като краят на октомври беше преди два дни и ние не бяхме чули нищо от тяхна страна, ние се свързахме със съветника на Алаба. Отговорът беше, че офертата все още е незадоволителна и трябва да помислим отново. След това oбаче ние в клуба решихме да я оттеглим напълно. Това означава, че вече няма оферта", допълни президентът на баварците.

Алаба, който може да играе на доста позиции- краен защитник, крило, централен бранител, дефанзивен халф, има две спечелени Шампионски лиги с Байерн, както и 9 шампионски в Бундеслигата и 6 купи на страната.

Но хората около него имат своя истина и държат на нея. Те смятат, че Байерн не прави разлика между играчите и техният принос.

"Давид е в клуба вече 12 години. И през цялото това време е напълно лоялен. Никога не е предавал клуба, не е влизал в задкулисни преговори с други отбори или който и да било. Тренирал е и е играл на 100 процента. Смятаме, че тези качества трябва да бъдат оценени и да са направили впечатление, но явно не е така", коментира човек от обкръжението на австрийския национал.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна