Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фейсбук" започна да добавя етикети към публикациите на кандидатите за президент

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията "Фейсбук" (Facebook Inc.) обяви в сряда, че е решила да добави обозначения към публикациите в социалните медии и на двамата кандидати за президент на САЩ, за да се увери, че всички разбират, че все още е в ход преброяването на изборните гласове.

Според официалното изявление, "след като президентът Тръмп започна да предявява преждевременни претенции за победа, започнахме да пускаме известия във Facebook и Instagram, че гласовете все още се броят и все още не се прогнозира победител. Също така автоматично прилагаме етикети към публикациите на двамата кандидати с тази информация".

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по-рано днес, че е спечелил президентските избори.

"Бяхме готови да спечелим на тези избори. Честно казано, спечелихме тези избори", заяви Тръмп.

Той продължи да обвинява демократите в "измами на американската общественост" и добави, че изборният процес е "затруднен".

Тръмп също така обяви, че ще се обърне към Върховния съд на САЩ, за да гарантира, че гласуването е приключило в съответствие с разпоредбите. "Искаме законът да се използва по подходящ начин - ще отидем до Върховния съд. Не искаме те (демократите) да намерят бюлетини в 4 часа сутринта и да ги добавят към списъка", заключи Тръмп.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна