Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Солскяр: Не си свършихме работата

Солскяр пое вината за загубата в Истанбул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр заяви, че представянето на защитата му през първата част при загубата от Истанбул Башакшехир с 1:2 в Шампионската лига е било „непростимо“.

„Червените дяволи“ изостанаха след 12 минути игра в Турция, когато подаването на Един Вишча намери непокрития Демба Ба, който напредна зад централната линия и преодоля Дийн Хендерсън за 1:0. Башакшехир удвоиха преднината си преди почивката, когато Хуан Мата загуби притежанието на топката, а Ба този път се оказа в ролята на асистент за Вишча, който също остана непокрит и прониза Хендерсън за 2:0.

„При първата ситуация изпълняваме къс корнер и забравяваме за човека на върха на атаката. Това е непростимо…Не си свършихме работата, това е моя отговорност. Не може да допускаш подобни голове на такова високо ниво. Когато това стане, задачата ти да печелиш мачове става неимоверно по-трудна“, сподели норвежкият специалист след края на двубоя.

Солскяр категорично отхвърли спекулациите, че постът му е сериозно разклатен след серия от неубедителни изяви и резултати. „Рано е. Винаги има мнения. Трябва да останем силни“, каза той, като призовава за спокойствие. 

Юнайтед гостува на Евертън в един от най-любопитните мачове от осмия кръг на Висшата лига в събота от 14:30 часа българско време. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна