Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

#ЗаДоброто с фонд за деца на медици и учители, жертви на Covid-19

Снимка: https://www.zadobroto.com

Проект #ЗаДоброто създаде фонд за деца на медици и на учители, жертви на епидемията Covid-19. Целта на децата да се осигурят стипендии в размер на 500 лева месечно, докато навършат пълнолетие. 

Дарителската кампанията започва днес и ще се осъществява чрез Платформата.бг, посочват от организацията.

Първата стъпка е набиране на 150 000 лева за първите стипендии. Сумата ще се променя във времето според това колко деца имат нужда от помощ.

Ще се поддържа актуална информация за децата, чиито родители - медици и учители, са станали жертви на епидемията заради професионалната им мисия.

Дарителските средства ще бъдат управлявани от Обществен съвет, като информацията за това ще се публикува във фейсбук страницата и във фейсбук групата на Проект #Задоброто, както и в медиите. 

Кампанията започва с Фондация BCause и с учителя Петър Велков, както и с подкрепата на организациите „Гората.бг“, „Капачки за бъдеще“, „На първа линия“, на доброволци и на дарители. Техни представители ще бъдат част от Обществения съвет. 

Фондацията ще разказва за загиналите медици и учители, но и за това как децата им преминават през изпитанията на това толкова трудно време. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна