Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев спря Шварцман в Париж

Медведев спечели 96 процента от точки на първи сервис.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третият поставен на Мастърс 1000 тенис турнира в Париж Даниил Медведев е първият полуфиналист в надпреварата.

Руснакът беше категоричен срещу №6 в схемата Диего Шварцман от Аржентина и го победи с 6:3, 6:1 за малко повече от един час игра в зала „Акор Арена“.

Така класирането на Шварцман за финалите на АТР в Лондон все още не е сигурно и зависи и от Пабло Кареньо Буста. Испанецът играе по-късно днес на четвъртфинал срещу сънародника си Рафаел Надал. Ако Кареньо Буста спечели титлата в Париж и после запише много добро класиране в София, където е заявен и Шварцман, то той може да изпревари южноамериканеца. Теоретичен шанс за осмото място в турнира на най-добрите има и канадецът Милош Раонич.

Сигурни участници в Лондон са Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Даниил Медведев, Александер Зверев, победителят от миналата година Стефанос Циципас и Андрей Рубльов.

Иначе в мача шампионът от София през 2019 година Медведев доминираше напълно. Той сервираше безупречно и не даде нито една възможност за пробив на съперника, като сам постигна четири брейка – по два във всеки сет. Руснакът завърши със 76 процента вкаран първи сервис и невероятните 96 процента спечелени точки след разиграването му.

На полуфинал той очаква победителя от срещата между Милош Раонич и французина Юго Юмбер.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна