Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Лазаров с положителен тест за коронавирус

Александър Лазаров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Чешкият вундеркинд Йонас Форейтек - носител на две титли от Големият шлем от 2019 г. при юношите - на сингъл на Уимбълдън и на двойки на US Open, ще замени навърщилия днес 23 години Александър Лазаров в основната схема на АТР 250 тенис турнира в София, съобщиха организаторите.

"Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест - в съответствие с протоколите на АТР и законовата уредба на Република България", заяви доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer  на турнира.

"СофияМед", официален медицински партньор на Sofia Open 2020, подложи на тест всички играчи, треньори и целия организационен екип на турнира и гарантира сигурността и здравето на всички участници в надпреварата в София. Строгият медицински контрол ще продължи да бъде прилаган в името на здравето и безопасността на всички.

Още един българин - Александър Донски, получава "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2020. Той започва утре срещу руснака Арслан Карацев. В тях ще участва и Габриел Донев.

Отказа се от участие деветият в света Диего Шварцман, който след отпадането на Пабло Кареньо Буста в Париж си гарантира място на финалите в Лондон. Испанецът Кареньо Буста също няма да пристигне в София.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна