Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

BioNTech планира да определи цена на своята Covid ваксина "доста под пазарната"

Главният стратегически директор на немската компания BioNTech Райън Ричардсън разкри във вторник, че компанията планира да определи цена на своята проектоваксина за Covid-19, която да е "доста под типичните пазарни цени" с оглед на положението, в което се намира светът в момента.

По време на онлайн събитие, организирано от "Файненшъл таймс", Ричардсън отбеляза, че целта на фирмата е да "осигури широкообхватен достъп по целия свят на ваксината срещу коронавирус" и добави, че ценообразуването ще се различава по отношение на страните и регионите.

"Опитахме се да следваме балансиран подход, който признава, че иновациите изискват капитал и инвестиции, така че планираме да определим цена на нашата ваксина много под обичайните пазарни нива, отразявайки ситуацията, в която се намираме, и с цел да осигурим широк достъп по целия свят", каза Ричардсън.

"Очаквам диференцирано ценообразуване в определени региони по света", добави той, отказвайки да уточни различните цени.

Кандидатът за коронавирусна ваксина, разработен чрез съвместните усилия на BioNTech и американския фармацевтичен гигант Pfizer Inc, установи над 90% ефективност при предотвратяване на заразяване с Covid-19 по време на третата фаза на нейното изпитване.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна