Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оже-Алиасим пред БНР: Надявам се да спечеля първата титла тук

Феликс Оже-Алиасим говори пред медиите.
Снимка: Sofia Open

Вторият поставен в схемата на АТР 250 тенис турнира в София Феликс Оже-Алиасим даде виртуална пресконференция преди дебютния си двубой в „Арена Армеец“.

„Надявам се да спечеля първата си титла тук. Но дали това ще се случи, ще го разберем чак в събота, защото нямам кристална топка“, отговори с усмивка Оже-Алиасим на въпроса на БНР дали София ще бъде мястото на първия му трофей от ATP Tour на единично. Миналата седмица в Париж той и Хуберт Хуркач спечелиха турнира на двойки, а на сингъл канадецът има общо шест загубени финала.

„Във всеки турнир се стремя към победата. Този сезон, смятам че се представям добре. Играх на три финала, имах върхове и спадове, общо взето нормални неща в тениса. Ще се опитам да спечеля в София, но знам че няма да е никак лесно. Това е последен турнир за мен за сезона, здрав съм, уверен съм, че мога да направя добри неща тази седмица. Ще говорим пак по въпроса в събота вечерта“, каза още канадецът.

21-ият в световната ранглиста Феликс говори и за взаимоотношенията си с българските тенисисти.

„Познавам добре Александър Донски, той е мой добър приятел. Често сме тренирали заедно като по-малки, той е чудесен тенисист. С Адриан Андреев може би сме имали занимания заедно, но го знам само като име“, уточни Оже-Алиасим.

20-годишният тенисист от Монреал е и отличен пианист. Той отговори на въпрос, че сигурно няма да има шанс, ако играят финал със своя сънародник и приятел Денис Шаповалов, който е издал няколко песни, да изсвирят нещо при награждаването.

На осминафиналите в сряда Феликс Оже-Алиасим ще играе срещу италианеца Салваторе Карузо, който отстрани в три сета Димитър Кузманов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна