Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое победи Локомотив (Пд) при дебюта на Тунчев

Александър Тунчев дебютира със загуба в контрола начело на Локомотив (Пловдив).
Снимка: lokomotivpd.com

Отборът на Берое победи с 3:1 Локомотив (Пловдив) в контролна среща, която се игра на стадиона в пловдивския парк Лаута и беше неофициален дебют за Александър Тунчев като старши треньор на "смърфовете".

Преди почивката Алиун Фол откри резултата за беройци в 35-ата минута, а 6 минути след началото на втората част Кукула удвои. Лукас Салинас намали резултата десет минути по-късно за Локо Пловдив, но Еривалдо оформи крайното 3:1 четири минути преди края на срещата.

Иначе първата възможност в мача беше за Локомотив след пробив и центриране на Николай Николаев, който качи топката към Момчил Цветанов, но ударът на плевенчанина излезе в аут. Гостите от Берое отговориха с атака и удар на Иван Минчев, който рикошира в Милош Петрович и за малко да изненада вратаря Илко Пиргов.

В 35-ата минута грешка в отбраната на Локо позволи на Ерсон Кукула да открадне топката и да подаде елегантно към Фол, който от въздуха прати топката в мрежата.

В 51-ата минута дойде ред и на Кукула да вкара, като този път се разписа от центриране на Крум Стоянов от ляво. 10 минути след това грешка при изнасяне на топката от беройци беше наказано от Лукас Салинас, който овладя пас на Кенан Муслимович. След още 10 минути смърфовете останаха 10 на терена заради втори жълт картон на Кристиан Гомис.

Крайното 3:1 за Берое оформи Еривалдо четири минути преди края на срещата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени